torsdag 8 april 2010

Tvättmaskiner

Igår sprang jag in på ICA och köpte tvätt- och sköljmedel. Inget speciellt med det, många gör det varje dag. Jag kan däremot inte minnas att jag någonsin gjort det förut. Så jag tänker på det som mitt första försök att hitta rätt i tvättningens magiska värld. Efter att ha doftat på nästan allt valde jag ut det som kändes bra, betalade och åkte hem.
     Tvätta kläder, det har jag gjort många gånger så det är inga problem med det. Förutsatt att det är mammas och pappas Gamla (märk väl Gamla) tvättmaskin som troget tjänat familjen de senaste 20 åren.
     Men nu var det inte den Gamla. Det var Sannas och min nya, som mamma gett oss i tidig födelsedagspresent/studentpresent som skulle köras på riktigt för första gången med kläder i. Jag matade i och ställde in gradantalet 40 på normaltvätt-ratten och sedan varvantalet på 900 med en annan ratt och struntade i förtvätt eftersom kläderna inte var fullt så skitiga. Jag tryckte på Start...
     Den börjde ta in vatten och köra runt kläderna lite. Stannade av. Fortsatte. Stannade av och fortsatte igen. Så brukar inte den Gamla tvättmaskinen låta alls. Men jaja, det är en ny och de är annorlunda. Så jag gick upp till de andra ist. Där pratade jag med pappa och tillsammans gick vi ner igen. Vi möttes av att den gick, stannade av och fortsatte. Jag gick upp igen. Satte mig vid mina bröders dator och lyssnade på musik. Tills min bror ropar från vardagsrummet "känner ni hur det skakar"!
     Hela huset skakade och fönsterna skallrade. Det var just typiskt. Det går inte att använda en maskin som får huset att uppleva en liten jordbävning varje gång man ska tvätta.
     Det blev stilla och pappa kom upp och skämtade om skador på väggen och hans skadade finger när han försökt hålla maskinen på plats. Han försvann ner igen och kom sedan tillbaka och sa att nu borde det gå bra eftersom han tagit bort en stödgrej som inte skulle sitta där när maskinen var ordentligt monterad. Då gick jag och la mig ist. Men nu på morgonen gav jag den ett nytt försök och faktiskt har jag inte känt några skaningar alls på övervåningen. Det kan bara betyda att det inte är någon fara på taket med den nya maskinen som kommer att få slita hårt framöver. Hoppas den håller för det bara.            

1 kommentar:

  1. Våran tvättmaskin skakar hela huset med 1600 varv, så jag vet hur det känns :p

    SvaraRadera