torsdag 8 april 2010

Mattias blir kidnappad för en helplanerad eftermiddag och kväll!

Är man påhittig så är man. Det är iaf vad man kan kalla Emelie och Sanna. De har planetrat ihop allt möjligt tillsammans genom åren. Men det är först nu som de kan sätta planerna i verket eftersom de nuförtiden är riktigt självständiga. Det är underbart att få ingå i deras ideér. Här kommer några bilder från deras senaste påhitt :)

På långfredagen började vi förbereda överraskingen till Mattias. Nämeligen att hugga upp en vak att svalka oss i när det blivit för varmt i bastun.

  Dagen för vår överraskning blev en mycket fin dag. Det var angeltävling på förmiddagen och jag tog ett par skridskor och stavar och åkte bort och pratade smörja med lite folk. Sanna kom med skotern och vi åkte lite fram och tillbaka där innan vi for hem för att förbereda oss inför eftermiddagen schema.

Vi kidnappade Mattias (han på kortsidan) och tog honom till middagsbordet nere på sjön. Där åt vi grillspett med potatisgratäng. Vi åt med sked på sågade träplattor, drack ur koncervburkar och satt på stubbar runt en gammal dörr som fungerade som bord uppställd på två träbockar. Sanna och Emelie lyxade till det med att sitta på sin skoter. 

Efter maten ägnade vi oss åt lite oskyldig åkning med skotern. Bakom hakade vi på både madrass och pulka. Så prövade vi att åka stjärtlapp och det var nog både det roligaste och svåraste!

Vi pausade i åkningen med att äta tårtan som Emelie och jag bakat tidigare på dagen. Mumsigt värre! Sedan plockade vi ihop oss och satte åter en ögonbindel på Mattias och körde honom bort till bastun och vaken där vi sedan satt och svettades och åt exotisk frukt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar